T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / HAYMANA - Nuri Bektaş Anadolu Lisesi

Enver Nuri Bektaş Kimdir?(2)

Nuri Bektaş 02 Şubat 1940 tarihinde (o tarihte Haymana'ya bağlı) şimdi Ankara Gölbaşı'na bağlı olan Haymana' nın Karagedik Köyü'nde doğdu.Babası Hüseyin Beyoğlu Enver,annesi Runkuşlu (Dikilitaşlı) Hacı Şükrü kızı Azime'dir.1942 yılında babasının (ölüm 1973) Haymana' ya yerleşip ticarete başlamış olmasından dolayı,1955 yılına kadar yaşamını Haymana'da sürdürmüştür.1955 yılından sonra ise tahsil ve ticari hayatını Ankara' da devam etmiştir. Kendisi için çok onurlu bir görev olan askerlik hizmetini Yedek Subay olarak 1964 yılında Zonguldak'ta yaptı. Askerlik hizmetini yaptıktan sonra mücadele dolu,aynı zamanda başarılı, iş hayatı başlamış oldu.Nuri Bektaş 1967 yılında eşi Nermin Hanımla evlendi. Bu evlilikten;3 erkek,1 kız çocuğu sahibi oldu.

 

     İş hayatı boyunca önce sorunları çözüp,sonra münakaşa etme prensibiyle hareket etmiştir. Şansını ve şartları zorlamak suretiyle, bugün Bektaşlar Şirketler Grubu'na bağlı 14 adet öncelikle Turizm Otomotiv Sanayi ve diğer değişik sektörlerde, Türkiye ve dünya çapında söz sahibi olan başarılı Şirketlerin Kuruculuğunu ve bu Şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmıştır.

      Kendi ifadesiyle;''Hayatım boyunca baba nasihatini günün şartlarına uyguladım ve başarı yolunu daima açık tuttum.'' cümlesiyle başarısının anahtarını işaret etmiştir.               Büyük Türkiye ideali ile yoğrulmuş, pay etmesini bilen, büyümenin imkânlarını topluma sunan, kuruluşlarında hizmet veren bütün personeline ve aile fertlerine şükran borcunu değişik zamanlarda ve şartlarda ödemesini bir ilke saymış, her vesile ile onlara teşekkürlerini sunmuş,taktir etmesini bilmiştir.       Nuri Bektaş tüm hayatı boyunca ülkemizin kalkınması, insanlarımızın refahı ve mutluluğu için Şirketler kurmak suretiyle istihdam yaratıp, Ülkemiz için faydalı olmaya çalışmıştır.                        

       Sahip olduğu imkânlarıyla en lüks yerlerde oturup en lüks arabalara binip,en lüks hayatı yaşamak yerine, çocuklarına ve personeline kötü örnek olmayı düşünmediğinden mütevazi bir hayat sürdürmeyi tercih etmiştir.Her zaman için örnek gösterilen, saygı duyulan ve sevilen biri olmaya çalışmıştır.Yaşantısı boyunca yaptıklarından pişmanlık duymadığını şu sözleriyle ifade etmiştir;               ''Dünyaya tekrar gelsem yaptıklarımı tekrarlar ve kaldığım yerden devam ederdim.''               İnsanları bakışlarıyla ödüllendirilen,gülüşüyle cezalandıran, karar verdiği konularda kendi sözünü patron edasıyla açıklamayan, her ortam ve zamanda hayatı kendi kuralları ve prensipleri ile yönlendirebileceği halde bile daima babacan patron görüntüsünü elden bırakmamıştır.               Ayrıca Hacı Nuri Bektaş yapım aşamasında Haymana Anadolu Lisesi'ne 500.000 Tl gibi büyük bir para desteği vererek,Anadolu Lisesi'ne en büyük desteği veren Haymanalı ünvanını almış, böylelikle gerek Haymana gerekse Ankara'dan hiç bir Haymanalının vermediği kadar büyük bir maddi destek sağlamıştır.Haymana Anadolu Lisesi'nin adı sağlanan bu destekten dolayı "Nuri Bektaş Anadolu Lisesi" olmuştur.             Diğer yandan Hayırsever kimliğinin yanı sıra Haymanalılık bilincini hiç kaybetmeyen, özellikle Haymana adına yapılan bütün etkinliklerde yer alarak katkıda bulunan Hacı Nuri Bektaş Karagedik´te de bir okul yaptırmıştır.              Nuri Bektaş, değişik dernek ve kooperatiflerde de görev aldı.Taşımacılık sektörünün "Nuri Baba"sı, 2005 yılında İzmir'de yapılan Universiade (Dünya Üniversiteleri Arası) sponsorluğunda taşıma hizmetini başarı ile gerçekleştirdi. Yaptığı hizmetler karşılığı yüzlerce plaketle ödüllendirilmiştir.   Kardeşi Hüseyin Bektaş Ağabeyi Hacı Nuri Bektaş ile ilgili duygularını şu cümlelerle dile getiriyor : "Ağabeyim bizim okumamız için eğitimini yarım bıraktı.Bende Siyasal Bilgiler'i bitrdim.Yurt dışında burs kazandım,ama gitmedim.(Onun benim için yaptığı fedakarlığa karşın gidemedim.).Abimi 500 metre den görsem ayağa kalkar,saygımı gösterirdim."

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.11.2019 - Güncelleme: 26.11.2019 16:32 - Görüntülenme: 1538
  Beğen | 0  kişi beğendi