ANKARA / HAYMANA - Nuri Bektaş Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi(2)

okulumuz

2006 yılının Haziran ayında o zamanki Haymana Kaymakamı Kazım TEKİN Başkanlığında Haymana' nın sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, ileri gelenleri ve ilçe milli eğitim müdürü, okul müdürleri ile bir toplantı düzenlenerek, bu toplantıda Haymana'da hangi tür bir okulun açılmasının daha faydalı olacağı tartışıldı. Yapılan tartışmanın sonunda ilçemizde bir Anadolu lisesinin açılmasının faydalı olacağı konusunda fikir birliğine varıldı.

Daha sonra Haymana Kaymakamlığına atanan Sayın Süleyman ERDOĞAN tarafından konunun üzerinde önemle duruldu.  Anadolu Lisesinin açılışıyla ilgili çalışmaları yürütmek amacıyla bir komisyon oluşturuldu. Eğitim Dostları Vakfının öncülüğünde Vakıf Başkanı Sayın Özgün ÖKMEN tarafından "Arsa verilirse okul binasını yaparız" ifadesi üzerine daha önce Zirai Donatım Kurumuna ait olup milli eğitim müdürlüğüne tahsis edilen 9.500 m² lik arsaya binanın yapılması kararlaştırıldı. Eğitim Dostları Vakfı Yöneticileri Özgün ÖKMEN ve Hüseyin BEKTAŞ'ın da Kaymakam Sayın Süleyman ERDOĞAN başkanlığında Haymana'nın ileri gelenlerinin, sivil toplum kuruluşlarının, siyasi parti temsilcilerinin ve ilçe milli eğitim müdürü ile okul müdürlerinin katılımlarıyla Anadolu Lisesinin açılması için toplantı yapılarak gerekli çalışmalar başlatıldı. Aynı toplantıda okul inşaatı için yaklaşık 1.673.000,00 TL'lık yardım taahhüdünde bulunuldu. Okula, sınıf ve laboratuarlara, kütüphaneye belli yardımlarda bulunanların isimlerinin verileceği kararlaştırıldı. Aynı zamanda yardım yapan herkesi onure etmek amacıyla değişik şekillerde isimlerinin hatırlanmasının sağlanması da kararlaştırıldı. Daha sonra Sayın Enver Nuri BEKTAŞ okulun isim hakkını belirlenen 500.000,00 Tl'lık yardımı vererek satın aldı. Aynı zamanda kardeşi ve Eğitim Dostları Vakfı Yöneticisi Hüseyin BEKTAŞ ise Türkiye'deki tüm şehitlerimizi temsilen "Şehitler" ifadesinin okul adında yer alması koşuluyla 200.000,00 Tl'lık yardımda bulunacağını belirtmesi üzerine Ankara Valiliği ile Eğitim Dostları Vakfı arasında yapılan protokolle okulun yapılmasına ve isminin "Nuri Bektaş Şehitler Anadolu Lisesi" olmasına karar verildi.

Eğitim Dostları Vakfı Müteahhit firma Öntaş şirketi ile okul inşaatının yapılması hususunda gerekli koordineyi sağlaması üzerine okulumuzun temeli 2008 yılının Mart ayında atıldı. Müteahhit firmayla okulun 1 Eylül 2008 tarihinde teslim edilmesi için protokol imzalandı. Ancak bazı sıkıntılardan dolayı okulun geçici kabulü 14/01/2009 tarihinde yapılmış olup açılışı da 9 Şubat 2009'a kalmıştır.

2007-2008 eğitim-öğretim yılında Haymana Anadolu Lisesi adıyla açılmış olan Nuri Bektaş Şehitler Anadolu Lisesi, Daha sonra adından Şehitler ibaresi çıkarılarak Nuri Bektaş Anadolu Lisesi olarak açıldığı ilk yıl 2 şubede 36 öğrenciyle eğitim öğretime başlamıştır.

Okul 2008-2009 eğitim öğretim yılında 4 şube ve 71 öğrenci sayısına ulaşmıştır.

2009-2010 eğitim öğretim yılında 8 şube, okulumuz mevcudu 145'e ulaşmıştır.

2010-2011 eğitim öğretim yılında 10 şube, okulumuz mevcudu 189'a ulaşmıştır.

2011-2012 eğitim öğretim yılında 12 şube, okulumuz mevcudu 231'e ulaşmıştır.

2012-2013 eğitim öğretim yılında 12 şube, okulumuz mevcudu 296'ya ulaşmıştır.

OKULUMUZDA 230 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ PANSİYON MEVCUTTUR

Yayın: 26.11.2019 - Güncelleme: 26.11.2019 16:35 - Görüntülenme: 1779